Niikkonen.com

Lahdentakana saksalaisilla oli mm. makkaratehdas ja leipomo, jossa tuotettiin tuhansia leipiä päivässä. Pojilla oli tapana nousta leipomolta lähtevien kuorma-autojen lavalle viskelemään leipäjuntteja tielle, jotka sisarukset sitten juoksuttivat kiireen vilkkaa kotiin.

Maitopäälärillä Maila muisteli aamuisin vietäneen maitoa saksalaisille ja kahvikorviketta saatiin vastineeksi. Sotilaiden kanssa oltiin siis hyvissä väleissä. Saksalaiset muuttuivat vihollisiksi vasta jatkosodan jälkeen Lapin sodassa.

Eräissäkin uudenvuoden juhlissa sotilaat olivat soittaneet kattilansa pilalle ja tulivat lainaamaan Niikkosilta astioita.

Antti ei osallistunut sotaan, syy siihen ei ihan ole selvillä. Olisiko siksi, koska ei ollut käynyt Suomen asepalvelusta, tai koska oli alunperin Venäjän kansalainen ja siksi epäluotettava?

Antti rakensi lentokentällä ja työskenteli Korpikankaalla olleella venäläisten vankileirillä. Joskus hän toi vankeja halontekoon ja Tilda keitti heille lohkopottuja ja särkiä. Ali-poika piti vahtia. Vangit olivat yrittäneet pelleillä hänen kanssaan, mutta uskoivat kerrasta, kun 14-15v. poika ropsautti totisena aseen lukkoa.

Edellinen Seuraava Kuva-arkisto

4 Responses to Niikkonen.com

  1. 95Retha says:

    Hi blogger, i must say you have very interesting articles here.
    Your page should go viral. You need initial traffic boost only.
    How to get it? Search for; Mertiso’s tips go viral

  2. Esa Jauhola says:

    Mielenkiintoista tietoa suvun vaiheista. Olen Taneli Viheriäsen Lempi-tyttären poika Kemistä ja olisi mukava joskus vaihtaa ajatuksia ja muistoja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.